SALON ZA BIOENERGETSKE TERAPIJE I MASAŽU TELA

Energija u vašim rukama

                                          ENERGIJA U VAŠIM PRSTIMA

                                                                                                                                                                       
                                                   


Energija u vašim prstima…
Svaki je prst nosilac određene energije koja ima uticaj na naše organe i delove tela. Ovde pročitajte na koje organe i delove tela utiču pojedini prsti i kako su sa njima povezani:

* Prvi prst – palac

Povezan je sa glavom, mozgom, licem, sinusima, vratom I kičmenom moždinom; reguliše dodir, kožu, ruke, naše držanje, podržava funkciju srca, kao i malog mozga, jetre koja prerađuje krv, reguliše telesnu težinu.

Energiju palca označava naše „Ja“, podržava je planeta Mars koja govori o snazi intelekta, našoj volji, logici, energiji kojom raspolažemo (posebno seksualnoj), ljubavi koju dajemo.

Pokazuje stanje želudca, slezene, reguliše temperaturu i hladnoću tela, san i nesanicu, depresiju, brige.
Problem sa palcem otkriva brige na mentalnom nivou.

* Drugi prst – kažiprst

Deluje na rad debelog creva, velikog mozga, delije na rad uha- sluh, organe govora: jezik, usta, glasne žice, lice, oči, grlo i područje vrata, kao i rad bubrega i mokraćnih kanala.

Energiju kažiprsta podržava planeta Jupiter, koja predstavlja naše znanje, mudrost, daje osećaj moći i poverenja u sebe, u “ego” osobe, utiče na strahove, tugu.

Problem s kažiprstom znači prisutnost straha i besa.

* Treći prst – srednji prst osećaj mirisa

Deluje na želudac, jetru, žučni mehur, govori o našim brigama, zamišljenosti, ljutnji, besovima, potisnutoj seksualnoj energiji, mržnji, nosu- osećaj mirisa, bubrezima kao nosiocima energije predaka i želudcu u kome se odražava naša karma. Utiče na sposobnost organizma u izbacivanju otpadnih materija, dakle na slezinu koja prerađuje limfu, pankreas i creva.

Energiju srednjeg prsta podržava planeta Saturn, simbol učitelja, strpljenja, samodiscipline, kontrole emocija.

On  pokazuje da li je život osobe u ravnoteži i koliki je nivo samopoštovanja i samoostvarenja.

Problem sa srednjim prstom otkriva ljutnju povezanu sa seksualnom energijom i koliki je nivo potisnute agresije.

* Četvrti prst – prstenjak

Povezan je sa plućima, debelim crevom, licem (ušima, očima, ustima, jezikom, ukusom,) bubrezima. Povezan je i sa strukom, polnim organima, utiče na probleme sa mokraćnom bešikom i na snagu naše volje – psihičko stanje, pesimizam, tugu, mogućnost stvaranja.

Energiju prstenjaka podržava Sunce – znak Lava, koji je simbol i predstavnik vitalnosti, snage, energije, zdravlja i stvaralaštva. Povezuje se sa porodicom i zajedništvom.

Bilo kakav poremećaj na energetskom i na fizičkom planu sa prstenjakom znači tuga i nezadovoljstvo u zajednici, u braku ili partnerstvu bilo koje vrste.

* Peti prst – mali prst

Gospodar srca, predstavlja našu radost, senzualnost, reguliše rad tankog creva, nadutost, stanje naših nerava, ušiju, vida (oči), hoda i stopala.

Energiju podržava planeta Merkur koji je vladar komunikacija, kraćih putovanja,učenja, rodbinskih odnosa.

Energiju malog prsta takođe podržava i Sunce u znaku Lava, koji upravlja srcem, mirom u srcu, ljubavlju, našom decom, mirom ili nemirom u porodičnom životu, našom smirenošću, kreativnošću.

Govori o nekim stvarima i događajima u našem životu, kao i o našim sposobnostima postizanja ciljeva. Problem sa malim prstom pokazuje stanje našeg srca, nerava, creva – pogotovo tankog, kao i stanje svih naših emocija.