SALON ZA BIOENERGETSKE TERAPIJE I MASAŽU TELA

PODIZANJE VIBRACIJE TELA


                           


                                      


                                      PODIZANJE VIBRACIJE TELA


 Podizanje vibracije fizičkog tela je kompleksan proces kojeg simultano prati razvoj Svesti.
Ukoliko već radite na uklanjanju Ega, meditirate ili prosto dolazite do Spoznaje kroz vaša životna iskustva, otklanjate psihološke, emotivne i energetske blokade.
 Energetske blokade se u telu manifestuju u vidu bolesti. Kako se oslobađate blokada, telo se polako isceljuje čime se omogućava podizanje njegove vibracije.

Kako se vaša Svest širi, tako će vaše telo početi da vam nameće promenu načina života.

Vašem telu će početi da smetaju namirnice koje imaju nisku vibraciju, kao i loše navike. Tu spadaju kafa,cigarete, alkohol, meso, slatkiši, termički obrađena hrana. Prosto, dobićete potrebu da promenite način života.

U tom procesu možete primetiti kako uporno nastavljate da ponavljate neke loše navike, iako osećate da vam već neko vreme ne prijaju.

To je prosto zato što još niste psihološki rešili neke blokade, ali bez brige. Kako putujemo ka realitetu koji je na finijim vibracijama, tako se polako usklađujemo sa novim vibracijama, tako da ćete pre ili kasnije biti primorani da promenite vaše navike.

Na finijim vibracijama vladaju drugačiji zakoni fizike koje naše telo treba da isprati. Kada telo ne bi ispratilo ove zakone, jednostavno ne bismo mogli da se popnemo u više sfere svesti i postojanja. Međutim, svi procesi su jednostavno nerazdvojni i dešavaju se simultano.

Hrana koja podiže vibraciju jeste svaka sirova hrana, prvenstveno voće i povrće. Najbolja je ona koja je prirodno uzgojena, a još bolje- sveže ubrana. Tu takođe spadaju žitarice i orašasti plodovi, maslinovo ulje, kokosovo ulje, i druga hladno ceđena ulja.

Mnoge žitarice se mogu jesti sirove, tako što se prethodno natapaju u vodi, ili se mogu uzgajati klice koje su veoma hranljive.

Naravno, prelazak na ovakvu ishranu je lični izbor i ne treba se siliti. Promena treba da bude prirodna i postepena. U početku se može kombinovati stari način ishrane sa novim, na primer uz meso se može pojesti sveža salata.

Postepeno se može prestati sa nezdravim načinom pripeme hrane (pohovanje, prženje u ulju) i što više uneti sirove hrane.

Što se tiče loših navika, takođe treba sve promeniti postepeno. Možda ćete smanjiti cigarete, ali ćete i dalje neko vreme pušiti, ili ćete prestati sa slatkišima, a i dalje piti kafu.

Ovakve promene omogućavaju vašem telu da se detoksikuje i da se energija viših vibracije iz vaše svesti prenese i na telo.

Vaše telo će reagovati tako što ćete imati više energije, lakše će se organizam očistiti od nečistoća, virusa i bakterija, pa će samim tim da se aktivira proces daljeg mentalnog i čišćenja.

To znači da ćete dalje biti suočeni sa novim situacijama koje treba da rešite u sebi, što je sasvim normalna stvar. Ovo je jedan od razloga zašto ne bi trebalo praviti nagle promene, osim ako niste spremni da se suočite sa mnogo intezivnijim reakcijama vašeg Ega.

Osim promene ishrane, na podizanje vibracije vašeg tela mogu da utiču boravak u prirodi, rad sa kristalima, vežbe disanja, joga, tai-chi i tome slično. Jedna od intenzivnijih metoda jeste „sangejzing“ odnosno, gledanje u sunce.

Uticaj sunčeve energije na telo je izuzetno snažan. Sunčeva energija ima visoke vibracije i direktno prodire kroz ćelije našeg tela, aktivirajući ih da se pokrenu, pročiste i izleče. Sama metoda gledanja u sunce je vrlo prijatna i energizujuća.

Međutim, ko god želi da isproba ovu metodu, mora imati u vidu da usled nagle promene na fizičkom nivou, može doći do intenzivnog isplivavanja ego-razmišljanja, koje uključuje isplivavanje mnogih nerešenih problema iz prošlosti, suočavanje sa bolnim istinama i kompleksima.

Ovo može biti vrlo produktivno za nekoga ko je spreman i sposoban da se suoči sa naletom negativnih vibracija koje treba transformisati i neutralisati. Ukoliko postane preintenzivno, treba praviti pauze sa praksom gledanja u sunce, kako bi osoba imala dovoljno vremena da razreši unutrašnje konflikte i uskladi vibraciju i na psihičkom nivou.

Generalno, sa svakom praksom treba biti oprezan, treba slušati pre svega svoje unutrašnje čulo koje nam govori šta i koliko čega je nama zaista potrebno.

Ne postoji posebna receptura, već svako sam za sebe mora da oseti koliko mu je čega dovoljno.

Na kraju, ljubav prema samom sebi podiže frekvenciju i svesti i tela. Negativno razmišljanje, bes, mržnja, tuga, stres, nemir, briga, usamljenost, nose niske vibracije, pa se te niske vibracije prenose na telo.

Suprotno tome, ljubav, vedrina, radost, pozitivan stav, unutrašnji mir, kreativno izražavanje, kao i meditativno stanje podižu vibraciju vaše svesti, pa takođe i vašeg tela. Ne zaboravite da se vaše telo sastoji od miliona ćelija od kojih svaka ima svoju svest. Komunicirajte sa vašim telom, sa vašim organima, sa vašim ćelijama.

Bolna mesta u vašem telu su mesta gde ćelije ne mogu da žive u harmoniji, zato jer postoji nedostatak ljubavi i podrške.

I ćelije rastu, njihova svest raste. Pa kako bića iz višljih svesti postojanja nama šalju ljubav i podršku, tako isto i mi možemo prigrliti naše ćelije, preneti im energiju ljubavi, izlečenja i harmonije.

Budite svesni energije u vašem telu, igrajte se sa njom,radite na njenom usklađivanju i dopustite da ona slobodno teče kroz vaše telo.